Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@14:03:53 GMT

آیا قرعه‌کشی خودرو حذف خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۰۹۸۳

آیا قرعه‌کشی خودرو حذف خواهد شد؟

فرارو- به گفته بابک رحمانی سخنگوی ایران‌خودرو، به دو شرط افزایش عرضه ۷۵۰ هزار دستگاه در سال و حذف قیمت دستوری یا همان اختلاف قیمت بین بازار و کارخانه، قرعه کشی ایران خودرو حذف می‌شود.
به گزارش فرارو، سخنگوی ایران خودرو افزود: نیاز بازار خودرو سالانه ۱ میلیون ۲۰۰ تا ۱ میلیون ۵۰۰ هزار دستگاه است که ایران خودرویی‌ها برای تولید ۷۵۰ هزار دستگاه شامل ۲۵ هزار خودرو سنگین و ۷۲۵ هزار دستگاه سواری برنامه ریزی کردند، ولی افزایش عرضه، یک دلیل حذف قرعه کشی است که مسلما به تدریج در نیمه دوم سال اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این در حالی است که علی جدی نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: قرعه‌کشی خودرو یک نوع لاتاری است که هرکسی برنده می‌شود یک پول اضافه‌ای از تفاوت قیمت کارخانه تا بازار به دست می‌آورد که در مشروع بودن آن هم شک و شبهه وجود دارد.
جدی درباره گرانی دوباره قیمت خودرو در بازار و ادامه وضعیت فروش آن به صورت قرعه‌کشی گفت: تا زمانی که عرضه و تقاضای خودرو در کشور به تعادل نرسد و تولید افزایش پیدا نکند، نه قرعه‌کشی حذف و نه قیمت حاشیه بازار کم می‌شود، در واقع هیچ‌کدام از این مسائل حل نمی‌شود.
شرط و شروط خودروسازان عملی نیست
فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه تعیین شرط و شروط برای حذف قرعه کشی خودرو از سوی شرکت‌های خودروساز قابل قبول نیست، اظهار داشت: صحبت‌های سخنگوی ایران خودرو در این باره به نظر نمی‌رسد قابلیت تحقق داشته باشد، در مورد شرط اول مبنی بر افزایش تولید این شرکت به ۷۵۰ هزار دستگاه در سالجاری، به دو دلیل عمده چنین موضوعی میسر نیست.
وی افزود: در وهله اول برای تامین مالی این افزایش تولید خودروسازان باید برای تامین قطعات حداقل از شش ماه قبل سفارش‌گذاری انجام دهند، با توجه به اینکه خودروسازان اعلام کردند در خرداد ماه افزایش تولید را محقق خواهند کرد، بنابراین برای این مسئله باید از ابتدای دی ماه ۱۴۰۰ به ماه سفارش‌گذاری اقدام می‌کردند، که با توجه به وضعیت مالی بغرنج خودروسازان به هیچ عنوان چنین موضوع امکان پذیر نیست.
زاوه گفت: بر اساس اعلام شرکت ایران خودرو در خرداد ماه، این شرکت ماهانه ۶۰ هزار دستگاه تولید خواهد کرد، که به اعتقاد بنده چنین موضوع محقق نمی‌شود چرا که این میزان قطعات مورد نیاز برای تولید، ۷۵۰ هزار دستگاه در سال در دسترس نیست، بخصوص در قطعات الکترونیک ما با کمبود روبرو هستیم، این موضوع نیز به عنوان دلیل دوم مطرح است، طبیعتاً خودروسازان با توجه به اینکه نمی‌توانند هزینه‌های مورد نیاز را تامین کنند به نظر می‌رسد این قول افزایش تولید نیز به یک شعار بی ثمر در پایان سال تبدیل خواهد شد.
این کارشناس صنعت خودرو اضافه کرد: درحالی که در سال گذشته ۶۷۰ تا ۶۸۰ هزار دستگاه خودروی تجاری در کشور تولید شده که قابلیت شماره‌گذاری داشته، معلوم نیست با چه استدلالی دولت و وزارت صمت، به خودروسازان دستور داده‌اند که این میزان تولید را دو برابر کنند، در این زمینه ایران خودرو به تنهایی اعلام کرد تا پایان سال ۷۵۰ هزار دستگاه خودرو تولید می‌کند و سایپا نیز به مقدار کمتر، که در نهایت میزان تولید به دو برابر سال گذشته برسد که با توجه به شرایط موجود چنین چیزی امکان پذیر نیست. این درحالیست که به زحمت میزان تولید خودرو در کشور از مرز یک میلیون دستگاه می‌تواند عبور کند.
وی همچنین در مورد شرط دیگر برای حذف قرعه‌کشی خودرو، یعنی کنار گذاشتن قیمت‌گذاری دستوری بیان داشت: با توجه به تفکری که در حال حاضر در دولت و وزارت صمت حاکم است، بعید است که آقایان زیر بار چنین مسئله‌ای بروند، در این زمینه تابش معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان دستور داده که قیمت‌ها کاهش پیدا کند، طبیعتا با توجه به چنین تفکری به هیچ عنوان نباید امید داشت که وضعیت صنعت و بازار خودرو سروسامان بگیرد، زیرا با اقتصاد دستوری و بگیر و ببند، خودرو ارزان نخواهد شد.
زاوه با اشاره به اینکه در حال حاضر قرعه‌کشی خودرو تبدیل به یک لاتاری شده است، ادامه داد: با توجه به میزان تولیدی که در کشور وجود دارد، دو برابر تولید تقاضا برای خرید وجود دارد که بیشتر این تقاضا‌ها سرمایه‌ای محسوب می‌شود، نه نیاز واقعی، در چنین شرایطی نیز مشتریان واقعی شانس کمی برای برنده شدن در قرعه‌کشی دارند، بنابراین اگر آن‌ها بخواهند خودرو بخرند، باید به بازار آزاد مراجعه کنند و محصولات را به چندین برابر قیمت کارخانه از حاشیه بازار تهیه کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قرعه کشی خودرو حذف قرعه کشی بازار خودرو قیمت خودرو افزایش قیمت خودرو ۷۵۰ هزار دستگاه قرعه کشی خودرو افزایش تولید ایران خودرو میزان تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۰۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بازار خودرو امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ قیمت محصولات داخلی و مونتاژی نسبت به روز گذشته افزایشی است اما محصولات مدیران خودرو تغییر زیادی ندارد.

کوییک اتوماتیک از هاچ‌بک‌های دنده اتومات اقتصادی شرکت سایپا امروز ۱۵ میلیون تومان گران‌تر شده و به ۵۳۹ میلیون تومان رسیده است.

شاهین G از سدان‌های لوکس و رده‌بالای سایپا نیز با رشد قیمت ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی و قیمت ۷۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.

سمند سورن پلاس رکورددار افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی است که نسبت به روز گذشته ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شده و به ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

تارا دنده‌ای V1 یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها نیز امروز ۲۱ میلیون تومان رشد یافته و با ۸۵۴ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۵۱ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۵۵ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۰ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۲ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۲۵ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۴۶ میلیون تومان، پژو پارس ۶۶۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۸ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۷۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۶۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۱۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۴۰ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۸ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۸۰ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۹۳ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۵۰ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۸ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۹ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۵ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۸۵ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی نیز به جز محصولات مدیران خودرو، افزایشی است.

جک J4 آپشنال یکی از معدود محصولات مونتاژی است که تغییر قیمت ندارد و با نرخ ۸۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

ام‌وی‌ام X55 Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو نیز بدون تغییر نسبت به روز گذشته و با یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

فیدلیتی پرستیژ پنج نفره که محصول جدید بهمن موتور به شمار می‌رود، تنها در یک روز توانسته ۳۵ میلیون تومان گران‌تر شود و به کانال دو میلیارد و ۴۹۵ میلیون تومان معامله برسد.

هونگچی H5 یکی از محصولات وارداتی و لوکس گروه بهمن نیز نسبت به روز گذشته ۹۰ میلیون تومان افزایش قیمت دارد و به پنج میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان رسیده است.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۸ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۰ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748268

دیگر خبرها

  • خودرو شاهین امروز ۱۵ اردیبهشت چند شد؟ + جدول قیمت
  • قیمت جدید ساندرو کارکرده / با ۸۲۰ میلیون خودرو خارجی بخرید
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • شاهین اتومات چند شد؟ + جدول قیمت
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول
  • قرعه کشی شش وزن نخست کشتی آزاد نونهالان قهرمانی کشور
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده